Vinder af Årets Energispringer 2023: Arbejdernes Landsbank

Arbejdernes Landsbank vandt prisen som Årets Energispringer 2023, i kategorien: den inspirerende enkeltløsning for deres store arbejde med energioptimering med kunstig intelligens.

Se filmen fra nomineringen og lad dig inspirere af deres arbejde med energioptimering med kunstig intelligens

Video Url

Arbejdernes Landsbank har reduceret deres elforbrug med mere end 600.000 kilowatt-timer fra medio 2021 til oktober 2023. Dette er opnået ved hjælp af kunstig intelligens, som identificerer og reagerer på potentielt energispild.

Projektet har udnyttet eksisterende udstyr i bankens bygninger, såsom elmålere fra forsyningsselskaberne og almindelig bygningsstyring. Dette har resulteret i betydelige besparelser, samtidig med at det ikke har krævet store investeringer.

Arbejdernes Landsbank har også spillet en central rolle i at fremme brugen af kunstig intelligens inden for bygningsoptimering og har bidraget værdifuldt til udviklingen af en AI-løsning, som nemt kan skaleres op og gavne andre i ejendomsbranchen.

Banken har ligeledes lagt vægt på opfølgning og adfærd ved systematisk at inddrage relevante medarbejdere og skabe en følelse af ejerskab. Derudover har de været ivrige efter at dele deres viden og erfaringer inden for Energispring-partnerskabet.

Billede
Borgmesteren sammen med Martin Vorstrup Højgrav-Huus fra Arbejdernes Landsbank
Martin Vorstrup Højgrav-Huus, Ingeniør i Bæredygtigt Design og teknik-og miljøborgmester Line Barfod ved prisuddelingen af Årets Energispringer 2023.
Fotograf
Mastermedia