Til radiatoren

En korrekt indstillet radiator kan spare meget varme og gøre det nemmere at drifte fjernvarmeanlægget energirigtigt.
Billede
Nærbillede af radiator med hænder
Fotograf
Troels Heien

Hjælp beboerne til mere energivenlig opvarmning

Dette værktøj består af en radiatorhænger, et klistermærke og en vejledning til ejendommens driftsansvarlige. Formålet er at motivere beboerne til ikke at dreje på radiatortermostaten. Viceværten i din ejendom kan let hænge det op, før beboere flytter ind.

Klistermærket er udformet, så det enten skal fjernes eller brydes, hvis beboeren vil skrue op eller ned for varmen. På den måde medfører passivitet den ønskede handling: At beboeren bare lader termostaten gøre sit arbejde ved den korrekte indstilling.

Vejledning til hænger og klistermærke

Du skal bruge

  • En hænger pr. lejlighed
  • Et klistermærke pr. radiator

På hængeren skal du nederst skrive dit navn.

  1. Tjek, at alle radiatorer virker, og indstil dem på den rette miljøvenlige temperatur.
  2. Påsæt klistermærke på hver radiator, så beboeren ikke kan dreje på termostaten uden at bryde klistermærket eller fjerne det.
  3. Hæng radiatorhængeren på den mest synlige radiator i hjemmet, fx i stuen.
  4. Tal med beboerne. Sig, at du har tjekket og indstillet radiatorerne for dem, og at det er bedst, at de bare lader dem være. Resten sker automatisk.
Fotograf
Troels Heien

Tænd langsomt for varmen

Når den kolde tid nærmer sig, hvor der igen skal varme på radiatorerne, har HOFOR udarbejdet et skema, som I kan bruge til at ”Tænde langsomt for varmen” for at udnytte energien bedst. Det vil sige, at der skrues langsomt op for fremløbstemperaturen, efterhånden som det bliver koldere udenfor.

Skemaet er vejledende, så I skal selvfølgelig afpasse fremløbstemperaturen til jeres bygninger. 

Gør en forskel som beboer eller borger

Som Københavner kan du – ved at justere på dit personlige forbrug – aktivt bidrage til at København bliver en cirkulær og CO₂-neutral hovedstad