Københavns Kommunes logo

Spar på brugsvandet

Her er tre redskaber, du kan bruge for at reducere vandforbrug til drikkevand, bad og vandet i toilettet.

1) Hænger til bruseren - spar på vandet i badet

Hvad er det, og hvem er det til?

En ny bolig betyder ofte nye rutiner. Derfor er indflytning et oplagt tidspunkt at appellere til nye badevaner. Når du har været badeværelset igennem inden indflytning, så hæng en venlig påmindelse om gode badevaner. 45 % af vandforbruget i danske husstande går til personlig hygiejne – så hver en lille vandbesparende indsats hjælper.

Hvordan skaber det mere energivenlig drift?

Hængeren er målrettet de beboere, der netop flytter ind, og er et kampagnegreb, der også giver beboeren en følelse af at blive budt velkommen i sit nye hjem. Hængeren er i øvrigt i plast, så beboeren kan sagtens vælge at lade den hænge.

Du får snart mulighed for at downloade trykfilerne til hængeren.

Billede
bruser tips

2) Stop vandspild i et toilet der løber

Hvad er det, og hvem er det til?

Vandspild sker også i toilettet. Men det kan være ubehageligt at undersøge uden de rette redskaber. Hjælp beboeren på vej med dette kit, der består af en handske og et postkort. På den måde bliver det meget nemt og overskueligt for beboerne selv at undersøge, om deres toilet løber.

Hvordan skaber det mere energivenlig drift?

Morten Nyhauge fra AKB København siger:
”Det gav en besparelse, der svarer til en halv million kroner om året. Vi er selv lidt rystede over, hvor meget vi kunne spare, og det er beboerne også. Det, som beboerne sparer, ryger lige ned i deres egen lomme.”

3) Lad ikke vandhanen løbe

Hvad er det, og hvem er det til?

Når du nu alligevel kigger køkkenet efter inden indflytning, hvorfor så ikke give beboerne et tip? Dette postkort minder beboerne om at drikke mere postevand fra køleskabet i stedet for at lade vandhanen løbe og vente på koldt vand. De får også en opskrift på vand med smag.

Hvordan skaber det mere energivenlig drift?

Kortet er imødekommende og nemt at forstå. Nogle gange handler det ikke om at opfinde den dybe tallerken, men om at minde os om vores gode intentioner. Det er mest effektivt, hvis den nytilflyttede beboer ser kortet i køleskabsdøren – netop der, hvor en vandkaraffel ville stå.