Spar på vandet

Her er tre redskaber, du kan bruge for at reducere vandforbrug til drikkevand, bad og vandet i toilettet.
Billede
Nærbillede af værktøj til brusen
Fotograf
Troels Heien

1) Hænger til bruseren - spar på vandet i badet

45 % af vandforbruget i danske husstande går til personlig hygiejne – så hver en lille dråbe hjælper. 

Et oplagt tidspunkt at appellere til beboeres badevaner på er ved indflytning. Når badeværelset gennem tjekkes igennem inden indflytning, så hæng en venlig påmindelse op om de gode badevaner.

Nogle gange handler det ikke om at opfinde den dybe tallerken, men om at minde os om vores gode intentioner. Et lille greb som dette kan være med til at skabe betydelige vandbesparelser og passe på jordens ressourcer.

Hængeren er i øvrigt i plast, så beboeren kan sagtens vælge at lade den hænge mens de bader. 

Billede
Mand der tager brusebad. Han slukker for vandhanen når han tager shampoo i håret.
Fotograf
Troels Heien

2) Stop vandspild i et toilet der løber

Vandspild sker også i toilettet. Men det kan være ubehageligt at undersøge uden de rette redskaber.

Hjælp beboeren på vej med dette værktøj, der består af en gummihandske og et postkort. På den måde bliver det meget nemt og overskueligt for beboeren selv at undersøge, om toilettet løber.

”Det gav en besparelse, der svarer til en halv million kroner om året. Vi er selv lidt rystede over, hvor meget vi kunne spare, og det er beboerne også. Det, som beboerne sparer, ryger lige ned i deres egen lomme.” - Morten Nyhauge, AKB København.

Billede
Billede af værktøj foran et toalet
Fotograf
Troels Heien

3) Lad ikke vandhanen løbe

Når viceværten i din ejendom alligevel kigger køkkenet efter inden indflytning, hvorfor så ikke give beboerne et tip til at spare på drikkevandet? 

Dette postkort minder beboerne om at drikke mere postevand fra køleskabet i stedet for at lade vandhanen løbe og vente på koldt vand. På den måde kan kortet fungere som en venlig påmindelse om at spare på vandet og jordens ressourcer.

Det er mest effektivt, hvis den nyindflyttede beboer ser kortet i køleskabsdøren – netop der, hvor en vandkaraffel ville stå. De får også en opskrift på vand med smag.

Billede
Skærebræt med agurk, mynte og vandkort
Fotograf
Troels Heien

Tilbagemeldinger

Vi er åbne overfor at få jeres tilbagemeldinger på guiden. Hvis I har nogle forslag til forbedringer eller ændringer til guiden, så skriv endelig en mail til os.

Billede
En pige der fylder op en vandkaraffel med vand
Fotograf
Troels Heien